Films en seriesFilms en series
 

Meneer Otten,

Gisteravond gebruikte u een bericht van de Rotterdamse anti-FvD-activiste Marina Meeuwisse (bekend van het selectief knippen in beeldmateriaal) om weer eens uit te halen richting Thierry Baudet.

Het ging om een filmpje dat Meeuwisse deelde op Twitter.

Vóór een ‘knip’ in het filmpje zei Baudet: “We leven natuurlijk in een onvrije samenleving. We leven in een regime dat nu echt bezig is de teugels aan te draaien. Ze hebben doelen gesteld voor 2030.”

Ná die ‘knip’: “Daarom ben ik ook zo enthousiast over wat Rusland doet in Oekraïne. Dat is volgens mij… Dat is het meest hoopvolle wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Er is nu een front geopend tegen de globalisten.”

En daarna wéér een ‘knip’.

Wie ‘enthousiast’ is over een oorlog die Rusland met een buurland begint, ís natuurlijk knettergek.

(Net zo knettergek als mensen zoals D66’er Sjoerd Sjoerdsma, die ons land graag die oorlog willen inslepen, by the way)

Maar u deelde die psychiatrische analyse van de koude grond niet.

U schreef: “Ik zie weer veel reacties van mensen die zeggen: Baudet is ‘knettergek’, ‘gestoord’ etc. Het zit toch echt anders: Baudet heeft geen keus! Hij MOET dit doen anders valt hij morgen uit een raam of krijgt een kopje Poetin-thee. FvD is staatsgevaarlijk. Ontmantel FVD NU!”

Eerder had u dat filmpje ook al gedeeld met als toelichting: “Baudet heeft vanaf 2019 vanwege Kompromat via directe aansturing door Kremlin-agent Laughland (die ik altijd buiten de partij hield) van FvD een staatsgevaarlijke, ondermijnende Russische propaganda-machine gemaakt. In 2020 waarschuwde ik al hiervoor in Zembla.”

 
 

Dat is nogal wat.

Als Thierry Baudet geen Russische propaganda verspreidt, wordt hij uit het raam geflikkerd of vergiftigd.

De modus operandi van Rusland onder Putin.

Dus moet Forum voor Democratie ‘ontmanteld’ worden.

Alles kan natuurlijk.

We weten allemaal waar die Laughland studeerde :-)

Het vreemde is alleen uw rol in het geheel.

 
 

U meldt met een zekere trots dat u twee jaar geleden in een televisieprogramma al ‘waarschuwde’ voor de staatsgevaarlijke, ondermijnende Russische propagandamachine die Forum voor Democratie volgens u is.

Maar u vergeet consequent te melden wie ervoor zorgde dat de statuten van Forum voor Democratie zodanig zijn dichtgetimmerd dat Thierry Baudet nagenoeg onmogelijk kan worden weggestuurd door de leden van die partij.

Dat was u.

En we horen ook niks meer over wie de grote strateeg was achter de uitbouw van de partij Forum voor Democratie en de ‘Macher’ van het marketingproduct Thierry Baudet.

Dat was u.

 
 

Er was een tijd dat u vol trots vertelde hoe ú die partij en Thierry Baudet groot heeft gemaakt.

En nu Thierry Baudet een voetsoldaat van Vladimir Putin ‘blijkt’ te zijn, met nota bene spreekrecht in de Nederlandse volksvertegenwoordiging, bent u vooral de man die voor hem waarschuwde en niet meer de man die hem groot maakte?

Als Baudet een monster is, bent u degene die hem baarde.

Misschien moet u toch nog even aan uw geloofwaardigheid werken.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik ben er vrij zeker van dat u het nog niet heeft.

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door maandelijkse donaties via Backme en losse donaties via Bunq. Waarvoor mijn dank. En die van mevrouw Dijkgraaf.

(Advertentie)